SEB Sverige Småbolag chans/risk
SEB Sverige Småbolag chans/risk tappade marginellt i maj - Concentric, Beijer Alma och Loomis tyngde (Finwire)

2019-06-20 13:54
SEB Sverige Småbolag chans/risk backade 0,1 procent i maj vilket medför att fonden är upp 26,6 procent hittills i år. Fondens jämförelseindex har under samma period ökat 18,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att Stockholmsbörsen vände nedåt i maj men att småbolagen hade en relativt starkare utveckling. Fonden slog dock sitt jämförelseindex.

Största positiva bidragsgivare till fondens utveckling var innehaven i Addtech, ÅF Pöyry och Wihlborgs. Innehav som utvecklades svagt var Concentric, Beijer Alma och Loomis.

Största köpen under månaden var Paradox Interactive, THQ Nordic och Vitec. Största försäljningarna gjordes i Hexpol, Bure Equity och IAR Systems.

”Vi tror att marknaden över tid underskattar bra bolags förmåga att fortsätta växa med god lönsamhet samtidigt som marknaden på kort sikt från tid till annan tenderar att överskatta mindre bra bolags förmåga att börja växa, uppnå lönsamhet och stärka sin marknadsposition. Vi strävar efter att våra innehav ska ha starka marknadspositioner, god lönsamhet samt en bevisad förmåga till lönsam tillväxt eftersom vi tror att kvalitetsbolag kommer ge bättre utveckling över tid", skriver förvaltaren Per Trygg i en kommentar.

De största aktieinnehaven i fonden var per utgången av månaden OMXS30, Sweco och Addtech med portföljvikterna 6,8, 4,6 respektive 4,4 procent.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SEB Sverigefond Småbol... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -