TRATON
NOTERINGSKLIMAT EJ IDEALT MEN EJ DÅLIGT ENL VW - BN (Direkt)

2019-06-17 12:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det rådande finansiella klimatet för att sätta Volkswagens Scania-ägande buss- och lastbilsdel, Traton, på börsen i sommar är inte ideala, men inte heller dåliga, sade den tyska fordonskoncernens finanschef till Bloomberg News på måndagen.

Noteringsplanerna för tysk-svenska Traton avbröts i vintras på grund av att marknadsförhållandena ansågs vara för ogynnsamma. I nuläget är det förvisso "ingen hemlighet att marknadsmiljön är väldigt svängig", sade ägarbolaget Volkswagens finanschef Frank Witter, enligt Bloomberg.

"Det är inte idealiskt, men inte heller dåligt", sade han samtidigt. Bland annat har främsta konkurrenten AB Volvos aktie stigit 26 procent hittills i år.

Frank Witter bekräftade samtidigt tidigare uppgifter om att Volkswagen kan vara villigt att i ett senare skede släppa upp till 24,9 procent av bolaget till nya ägare via Frankfurt- och Stockholmsbörsen, om marknadens förutsättningar är "stödjande".

Enligt prospektet inför bolagets börsnotering, vars första handelsdag väntas bli den 28 juni, erbjuder Traton marknaden 57,5 miljoner aktier i intervallet 27-33 euro.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Volkswagen Pref AG - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -