Catella Nordic Corporate Bond Flex RC
Catella Nordic Corporate Bond Flex steg 0,3 procent i maj, kreditrisk och Securelink-uppköp bidrog till uppgången (Finwire)

2019-06-14 14:30
Catella Nordic Corporate Bond Flex RC ökade 0,3 procent under maj månad, vilket medför att fonden är upp 1,8 procent hittills i år. Fondens referenstillgång har under samma period varit oförändrad. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att portföljen utvecklades positivt under månaden trots att riskfyllda tillgångar hade en svag utveckling.

Den främsta bidragsgivaren till den positiva utvecklingen var fondens innehav i Securelink, som blev uppköpt av telekombolaget Orange.

Kreditrisken var sammantaget den främsta drivaren bakom månadens avkastning, även om även ränterisken bidrog till det positiva resultatet.

Risknivån i fonden beskrivs som balanserad och kassapositionen fortsatt hög. Durationen i fonden ökades under maj och uppgift till 2,64 vid slutet på månaden.

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån Finwire, @Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

CASE SICAV - CASE CORP... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -