JOSAB
POTENTIELL KINESISK PARTNER KAN BLI STÖRSTA ÄGARE (Direkt)

2019-06-05 08:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ett kinesiskt bolag kan bli största ägare i vattenreningsbolaget Josab som är listat på Spotlight Market.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden är de förhandlingar som Josab sedan i vintras har fört med två kinesiska bolag - Beijing Win Fortune Technologies och Global Green Development Capital China - om en etablering på den kinesiska marknaden via ett licensavtal gällande Josabs produkt Aqualite. Parterna har nu tecknat en avsiktförklaring.

"En väsentlig och tillkommande punkt, sedan tidigare meddelande, är att motparten har önskemål om att göra en större investering i Josab, initialt vid kontraktsskrivandet och sedan över en period om 3 år, om totalt upp till 33 miljoner aktier och 230 miljoner kronor, och därmed erhålla möjligheten att bli största ägare i Josab", skriver Josab i onsdagens pressmeddelande.

Den första investeringen omfattar 7 miljoner aktier för 14 miljoner kronor, alltså motsvarande 2 kronor per aktie, att ställa mot Josabs nuvarande kurs kring 3:70 kronor. Den första investeringen blir bindande vid kontraktsskrivandet.

Den resterande delen av den tänkta investeringen baseras på tre optioner över tre år och här kommer priset ligga på 6-10 kronor per aktie, skriver Josab.

"En investering förutsätter dock att parterna kommer fram till ett underskrivet och för parterna affärsmässigt licensavtal för att bli gällande", heter det.

Parterna är i avsiktsförklaringen överens om att alla förhandlingar skall vara klara till 31 juli 2019.

"Alla parter jobbar intensivt för att få detta i hamn, vilket skulle ge Josab tillgång till världens största vattenmarknad, tillsammans med ett på denna marknad redan etablerat bolag, varför vi ser med tillförsikt på de kommande månaderna och utvecklingen av detta projekt", citeras Josabs vd Johan Gillgren i pressmeddelandet.

"Investeringen ser vi mycket positivt på eftersom vi får en partner i Kina med stort ägarintresse, samt att det ger oss finansiell potential till att växa snabbare inom andra områden och regioner där Josab har affärsmöjligheter", heter det vidare.Josab Water Solutions - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -