BIO-WORKS
RIKTAD OCH FÖRETRÄDESEMISSION TOTALT CA 70 MLN KR (Direkt)

2019-05-27 08:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bio-Works har beslutat att genomföra dels en riktad nyemission av aktier om cirka 35 miljoner kronor, dels en fullt garanterad företrädesemission om cirka 34,8 miljoner kronor.

Genom nyemissionerna tillförs Bio-Works vid full teckning totalt 69,8 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med kapitalanskaffningen är att utveckla bolagets försäljning geografiskt med utökad direktförsäljning i Europa och Nordamerika. Bolaget avser också att stärka närvaron i Asien med fler säljare, förstärkt tekniskt säljstöd och stöd till distributörer. Vidare kommer Bio-Works fortsätta att utveckla bolagets produkter för peptid- och oligonukleotidrening och MAb- och FAb-produkter samt ytterligare förstärka applikationsstöd för samtliga produkter och även förstärka administrativt systemstöd för tillväxten i bolaget, heter det.

Den riktade emissionen omfattar högst 5.555.600 aktier till en teckningskurs om 6:30 kronor per aktie. Tecknarna i den riktade emissionen är Thomas Eklund, Peter von Ehrenheim via bolag, Newton Aguiar, Staffan Persson via bolag samt befintliga aktieägarna Amicogen och Rhenman Healthcare Equity. Vissa av tecknarna har även gjort vissa åtaganden avseende Företrädesemissionen.

Villkoren i företrädesemissionen innebär att 7 befintliga aktier berättigar till teckning av 2 nyemitterade aktier, vilket innebär att högst 5.524.477 aktier emitteras inom ramen för företrädesemissionen till en kurs om 6:30 kronor per aktie.

Styrelsens beslut om den riktade emissionen är villkorad av godkännande vid extra bolagsstämma den 12 juni 2019 och styrelsens beslut om företrädesemissionen är fattad med stöd av det bemyndigande som erhölls vid årsstämman den 17 maj 2019.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Bio-Works Technologies - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -