Coeli Absolute European Equity
Att Amgen lägger bud på Nuevolution visar att de har en väldigt unik tillgång - Mikael Petersson, Coeli Absolute European Equity (Finwire)

2019-05-24 12:12
Att läkemedelsjätten Amgen lägger bud på Nuevolution visar att de har en väldigt unik tillgång, anser Mikael Petersson som förvaltar hedgefonden Coeli Absolute European Equity.

Det meddelades tidigare under veckan att Amgen lägger bud på Nuevolution och erbjuder 32,50 kronor aktien, motsvarande en budpremie om 169 procent jämfört med stängningskursen dagen innan.

Aktien handlas i linje med budnivån idag, mot bakgrund av att styrelsen i bolaget rekommenderar aktieägarna att acceptera erbjudandet.

Baserat på innehavsrapportering till Morningstar är Coeli Absolute European Equity den enda fonden tillgänglig för svenska småsparare som har position i Nuevolution. Innehavets portföljvikt löd 1,7 procent vid utgången av april.

"Vi har ofta några mindre positioner i fonden där vi känner bolagen och ledningen väl och som har ett stort optionsvärde", berättar Mikael Petersson som förvaltar hedgefonden på Coeli.

Fonden har ägt aktien sedan bolaget hämtade in pengar för ganska exakt ett år sedan. Från förvaltarhåll har man upplevt att marknaden helt ignorerat bolagets framsteg.

Coeli-förvaltaren tillägger dock att även hans tålamod testades något på slutet, trots att han är väldigt tålmodig med människor som gör rätt saker och mindre tålmodig med människor som gör fel saker. Innan budet hade aktiekursen utvecklats svagt i drygt två års tid.

"Att Amgen, världens största bioteknikbolag med 100 miljarder dollar i marknadsvärde lägger bud på lilla Nuevolution visar att de har en väldigt unik tillgång. 169 procent premie är extremt bra förhandlat av styrelsen när aktien är nerpressad och säljare överallt", kommenterar Petersson och avslutar:

"Både namn på köpare och budpremie överraskade positivt".

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Coeli European R SEK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -