IMINT
RESULTAT FÖRE SKATT -2,9 MLN KR 1 KV, OMSÄTTNING +22% (Direkt)

2019-05-22 09:01

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mjukvarubolaget Imint, listat på Spotlight, redovisar ett resultat före skatt för det första kvartalet 2019 på -2,9 miljoner kronor (-2,1).

Nettoomsättningen steg till 7,8 miljoner kronor (6,4), motsvarande en tillväxt om 22 procent.

"Omsättningen är lägre än det fjärde kvartalet 2018, främst på grund av att kvartal 1 är det volymmässigt lägsta för smartphonebranschen. Den andra faktorn är effekten av det vi tidigare kommunicerat om volymtak i några av våra tidiga kundavtal. Den tredje faktorn är att de kundavtal vi vunnit i början av året, har ett eller två kvartals fördröjning från avtalssignering till dess att intäkter kan förväntas", uppger vd Andreas Lifvendahl i delårsrapporten.

Kassaflödet efter investeringsverksamheten för kvartalet uppgick till -6,6 miljoner kronor (-2,8) och likvida medel per den 31 mars 2019 uppgick till 33,5 miljoner kronor (36,9).

Under kvartalet har bolaget vunnit många viktiga affärer, vilket befäster Imints position som marknadsledare inom videostabilisering för smartphones, heter det i rapporten.

"Framgångarna inom smartphonesegmentet, ger oss möjlighet att accelerera arbetet med att identifiera nya marknader där Vidhance kan lösa kundproblem. Tidiga kund- och partnerdialoger har gett oss självförtroende att öka tempot", skriver Andreas Lifvendahl.

Sammanfattningsvis förblir bolaget optimistiskt vad gäller fortsatt tillväxt för helåret, enligt vd:n.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Vidhance - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -