Eyeonid
Eyeonid tecknar avtal med försäkringsbolag för lansering i september (Finwire)

2019-05-20 12:53
Teknikbolaget Eyeonid har tecknat avtal med ett multinationellt europeiskt försäkringsbolag för lansering av Proof of Concept i ett europeiskt land. Det framgår av ett pressmeddelande.

Eyeonid har tecknat avtal för distribution av ID-monitoreringstjänster och produkten "Eyeonid 360° Modules" med ett försäkringsbolag. Projektleveransen innefattar både en integration med en tredjeparts distributionsplattform och en global CIAM-plattform. Lanseringsdatum och ytterligare kommunikation kommer ske I samband med officiell lansering under september 2019.

Eyeonid och försäkringsbolaget ingick i december 2018 ett avsiktsavtal i syfte att etablera både ett kommersiellt avtal samt att initiera förutsättningar för att bygga en Proof of Concept med en långsiktig kommersiell lösning som förlängs efter avslutad PoC. PoC-lösningen kommer att lanseras mot hela den lokala marknaden för försäkringsbolaget från lanseringsdagen.

Initialt kommer lansering ske i ett utvalt europeiskt land men försäkringsbolaget är representerat I flera europeiska länder och de har uttryckt planer för fortsatt utrullning i övriga länder baserat på framgången av PoC:n. Förväntad lansering av tjänsten, integrerad i försäkringsbolagets portfölj av försäkringsprodukter är planerad till september 2019.

Det kommersiella avtalet är initialt satt till en sex månaders period för utvärdering och om det inte sägs upp av försäkringsbolaget före periodens slut kommer det med automatik att förlängas med tolv månader i taget. Bägge parterna har intentionen och tron på en långsiktig lösning och partnerskap.

Intäktspåverkan för EyeoniD avseende den första initiala perioden omfattar en fast avgift för implementation av PoC-miljön samt en fast månatlig serviceavgift. Efter den initiala perioden kommer den aktiva kundbasen att faktureras enligt en prenumerationsmodell på månadsbasis samt en månatlig serviceavgift för plattformen. Förväntad intäktspåverkan under en 18 månaders period kommer vara mellan 0,6 och 1,8 miljoner euro.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Eyeonid Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -