KINDRED
SVERIGEFOKUS 1 KV, MEN BETYDER INTE ALLT - ANALYTIKER (Direkt)

2019-04-18 10:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kindred kan vara en relativ vinnare bland de pressade operatörerna i Bettingsektorn.

Det framgår av analyser Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför den stundande rapporten för det första kvartalet.

När de svenska bettingoperatörerna visar korten för det första kvartalet kommer läget på den omreglerade svenska marknaden att stå i fokus.

Enligt en färsk analys från Pareto, som har sammanställt uppgifter från Skatteverket för mars, ser nu spelöverskottet från den svenska marknaden för operatörerna ut att minska ännu mer än vad som tidigare uppskattats i det första kvartalet.

För Kindreds del ser intäkterna ut att minska med 16 procent i Sverige enligt Paretos uppskattningar jämfört med motsvarande kvartal föregående år och 23 procent jämfört med det fjärde kvartalet 2018.

"Den svenska effekten ska dock inte överskattas då vi uppskattar att marknaden endast stod för 12 procent av intäkterna under 2018", skriver Pareto i en tidigare analys av bolaget.

Därmed sällar sig Pareto vill skaran av analyshus, där även Nordea och DNB ingår, som menar att Kindred kan klara sig bättre än sina sektorkollegor i en marknad som inte saknar potentiella hot mot intjäningen.

Förutom den krympande svenska marknaden, har även holländska hot om utfrysning av operatörer som riktat sig illegalt till spelare i landet inför den stundande omregleringen, och en brittisk spelmarknad som förra året sjönk ihop under tilltagande regulatorisk tyngd, bidragit till att pressa bettingaktiernas kurser.

Men bland dessa aktier har Kindred gått mot strömmen och stigit 11 procent hittills i år. Sedan kurstoppen i februari 2018 är dock aktien ner dryga 30 procent.

Kepler Cheuvreux räknar förvisso med ett tufft första kvartal för Kindred, men menar att det starka kundintaget under det fjärde kvartalet förra året gradvis kommer att lyfta intäkterna under kvarvarande del av 2019.

Genomsnittet av åtta analytikers estimat väntar sig en ökning av omsättning till 234 miljoner pund jämfört med 208 miljoner pund i motsvarande kvartal förra året, enligt Bloomberg News.

Ebitda-resultatet väntas dock minska till 40,5 miljoner pund från 47,5 miljoner pund i det första kvartalet 2018.

Rapporten väntas onsdagen den 24 april klockan 7.30. En rapportkonferens hålls klockan 9.00.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Kindred Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -