BÖRSEN
ÖPPNING LÄTT NED VÄNTAS, ANONYM HANDEL I OMXS30 (Direkt)

2019-04-08 08:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg på måndagen ut att börja handelsveckan med lätt sjunkande index. USA-börserna avslutade annars fredagen i dur, medan de asiatiska marknaderna gick åt olika håll under morgontimmarna.

I fredags upprepade USA:s president Donald Trump sin kritik mot Federal Reserve, som han anser bör återgå till kvantitativa lättnader.

"Jag personligen tycker att Fed borde sänka räntan; jag tror att de verkligen har bromsat oss. Det finns ingen inflation", sade presidenten.

Vid 8.30-tiden var terminerna för DAX och CAC40 ned 0,1 respektive 0,4 procent. IG:s förhandel indikerade samtidigt en initial nedgång med 0,3 procent för Stockholms OMXS30-index.

Måndagen innebär en nyordning för aktierna på OMXS30, då samtliga avslut i dessa aktier från och med nu kommer att vara anonyma i mäklarstatistiken. För övriga aktier på Stockholmsbörsen samt på First North, Spotlight och NGM kommer statistiken även fortsättningsvis att fungera som tidigare.

Soltech Energys omsättning under årets första kvartal var 44 miljoner kronor, vilket innebar en ökning med 221 procent från motsvarande period i fjol. Rörelseresultatet redovisas tillsammans med bolagets fullständiga rapport den 25 april.

Camurus har sett positiva resultat efter nya analyser av data från en fas 3-studie av CAM2038, även känt under varumärket Buvidal. Även WNT Research rapporterar positiva nya data, i detta fall gällande Foxy 5 vid koloncancer.

Powercell, som i förra veckan föll tungt sedan kunden Nikola Motors valt att inte använda Powercells branslecellstackar för serieproduktion, meddelar att bolaget fått en beställning på testkörningar av bränslecellstackar från en tysk biltillverkare.

Bränsleteknikföretaget Triboron, med kända namn som Carl-Henric Svanberg och Hans Stråberg på ägarlistan, gör debut på First North. I den nyemission som gjordes inför listningen var teckningskursen 8:80 kronor.

Tobin Properties drar sig ur ett avtal gällande ett projekt i Nacka, vilket ger en negativ resultateffekt på 30 miljoner kronor i första kvartalet.

Energiteknikbolaget Metacon har tecknat en avsiktsförklaring med japanska Futamura Chemical gällande gemensam utveckling av kraftgenereringssystem.

Anoto har tecknat ett licensavtal med Infomax Technologies och fått en order på 1.700 av bolagets pennor. Det totala värdet av pennorna och licensavgifter anges till cirka 335.000 dollar.

Dagstidningsbolaget Herenco, som äger en lång rad tidningar i Småland, har köpt aktier för 5,6 miljoner kronor i Balco. Köpet är registrerat på Carl-Mikael Lindholm som är styrelseledamot i Balco och affärsutvecklare på Herenco.

Stendörrens finanschef Magnus Sundell har sålt cirka 7.300 aktier i bolaget till kursen 116 kronor. För två veckor sedan sålde Magnus Sundell 150.000 aktier i bolaget.

Swedbank har fått en sänkt riktkurs av RBC, till 200 kronor från tidigare 240. Rekommendationen outperform upprepas. DNB Markets har också sänkt riktkursen, till 160 kronor från 180 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Samtidigt har sektorkollegan Nordea sänkts från 95 kronor till 86 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Collector har fått en sänkt rekommendation av SEB, till sälj från tidigare behåll.

Börsveckan rekommenderar i sin senaste utgåva avvakta för USA-noterade Spotify, som har "fenomenal" tillväxt men också höga kostnader.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Spotify - I dag

{point.key}

Triboron International B - I dag

{point.key}

Anoto Group - I dag

{point.key}

Balco Group - I dag

{point.key}

Camurus - I dag

{point.key}

Norion Bank - I dag

{point.key}

Metacon - I dag

{point.key}

PowerCell Sweden - I dag

{point.key}

SolTech Energy Sweden - I dag

{point.key}

Swedbank A - I dag

{point.key}

WntResearch - I dag

{point.key}

Nordea Bank Abp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -