NOKIA
SER EJ BEVIS SOM SKULLE ANTYDA "MATERIELL INVERKAN" (Direkt)

2019-03-22 16:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Finländska telekomtillverkaren Nokia räknar inte med att bolagets egen granskning av riskfaktorer som beskrivs i årsredovisningen för 2018 får någon materiell påverkan på koncernen.

Det skriver Nokia i ett pressmeddelande, med anledning av den skarpa marknadsreaktionen i bolagets aktiekurs på fredagen.

"Vi har inte sett några bevis som indikerar att brottsstraff skulle vara applicerbara i detta fall, och vi tror att det är högst sannolikt att böter som kan bli aktuella kommer att vara begränsade och immateriella", skriver Nokia i pressmeddelandet.

Det var torsdagen som det framkom att Nokia granskar vissa transaktioner i Alcatel Lucents verksamhet för att försäkra sig om full regelefterlevnad. Nokia köpte den franska nätverksutvecklaren 2016 för 18 miljarder dollar.

Tidigare på fredagen uppgav Nokia att utredningen är i ett tidigt skede men att det kan resultera i rättsligt efterspel i form av böter.

Nokias aktie föll runt 8 procent på fredagen innan det andra pressmeddelandet skickades ut. Då lyfte kursen till minus 4 procent för dagen, strax innan klockan 16.

Joakim Rönning +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Nokia Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -