BIL
JAGUAR LAND ROVER VINNER ÖVER KINESISK KOPIA, I KINA - FT (Direkt)

2019-03-22 15:15

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den brittiska fordonstillverkaren Jaguar Land Rover har vunnit ett mål mot kinesiska Jiangling Motor, som anklagats för att kopiera Land Rovers populära modell Evoque - i en kinesisk domstol.

Domstolen kom fram till att Jianglings SUV-modell Landwind X7 på fem avgörande punkter kopierat den brittiska förlagan. Det kinesiska bolaget beordras därför att upphöra med produktion, försäljning och marknadsföring av fordonet, rapporterar Financial Times (FT) på fredagen.

Västerländska bilföretag klagar ofta på att kinesiska aktörer kopierar deras produkter, men för första gången har en kinesisk domstol nu alltså beslutat att det västerländska bolaget har rätt. Tidigare har bland annat Honda och Fiat förlorat liknande fall.

"Vi välkomnar Pekingdomstolens beslut, som ytterligare stärker vårt förtroende för investeringar i Kina och för synen på immateriella rättigheter i det kinesiska rättsväsendet", kommenterar Jaguar Land Rovers chefsjurist för FT.

Synen på immateriella rättigheter och patentskydd är en viktig diskussionspunkt i det pågående handelsdiskussionerna mellan USA och Kina.

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -