SPP Aktiefond Sverige
SPP Aktiefond Sverige steg 7,1 procent i januari, utvecklingen i handelskriget kommer ha kortsiktigt stor betydelse (Finwire)

2019-02-19 13:13
SPP Aktiefond Sverige steg 7,1 procent i januari vilket var i linje med fondens jämförelseindex. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att i likhet med globala aktier kom den kraftiga uppgången efter den betydande korrigeringen i december. Nivåmässigt är svenska aktier tillbaka på nivåerna från oktober/november i fjol.

Inför framtiden bedömer man att den svenska marknaden följer den globala utvecklingen enligt sitt normala mönster. Den aggregerade globala makrodatan fortsätter att falla.

"Även konsensusprognoserna för 2019 års BNP-tillväxt fortsätter att justeras ned. Framförallt har de senaste två månadernas nedjusteringar i USA bidragit negativt tillsammans med den negativa trenden i euroområdet och Japan som har pågått ett tag", kommenterar fondens förvaltningsteam.

På kort sikt bedömer man att utvecklingen i handelskriget kommer att ha stor betydelse.

De största innehaven per utgången av månaden var Ericsson, Volvo och Nordea med portföljvikterna 6,2, 5,5 respektive 5,4 procent.

Industri stod för 30,5 procent av allokeringen vid månadsskiftet, följt av finans med 24,5 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire


Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Storebrand Sverige A SEK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -