Skandia Sverige Hållbar
Skandia Sverige Hållbar steg 8 procent i januari, Electrolux positiv bidragsgivare (Finwire)

2019-02-19 13:09
Skandia Sverige Hållbar steg 8 procent i januari, medan jämförelseindexet ökade 7,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

På plussidan utmärkte sig ett flertal innehav.

"Electrolux har fortsatt sin starka kursutveckling drivet av fortsatta förhoppningar om kommande prishöjningar och sjunkande råvarupriser. Efter månadens sista handelsdag meddelade bolaget att de förbereder en avknoppning av affärsområdet Professionella Produkter", berättar fondens förvaltningsteam.

En annan ljuspunkt var PowerCell som annonserade under januari att bolaget fått en order på två av deras bränslecellssystem från en global tillverkare av byggmaskiner.

Vestas Wind Systems hade en stark utveckling under perioden. Under slutet av månaden presenterade bolaget en ny generation av vindturbinsteknologi med bland annat kapacitet som är mer anpassad till olika vindomständigheter.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire


Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -