Skandia Smart Offensiv
Skandia Smart Offensiv ökade 8,7 procent i januari, ser positivt på planerade möten mellan Kina och Nordkorea (Finwire)

2019-02-19 13:05
Skandia Smart Offensiv ökade 8,7 procent i januari, vilket var 0,4 procentenheter sämre än jämförelseindexutvecklingen under perioden. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att vad gäller avkastningen så var det i absoluta tal en stark månad. Kronförsvagningen gav ytterligare draghjälp till aktiemarknadsuppgången. För den relativa avkastningen blev däremot den defensiva profilen kostsam. Undervikten i aktier gav upphov till ett negativt avkastningsbidrag.

De skriver även i en marknadskommentar att det finns planer på möten med både Kina och Nordkorea, vilket man lägger i den positiva vågskålen. Däremot drar sig USA ur nedrustningsavtalet med Ryssland, vilket anses vara ett steg bakåt i termer av politisk stabilitet.

På hemmaplan har svenskar fått en regering efter en överenskommelse som i finanspolitiska termer får bedömas som expansiv, berättar man vidare.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire


Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -