IVISYS
HAR FÅTT HÄLFTEN AV DE ORDER SOM BEHÖVS FÖR ÅRETS MÅL (Direkt)

2019-02-06 09:33

STOCKHOLM (Direkt) Ivisys, som erbjuder visuellt baserade kvalitetskontrollösningar för industrin, har hittills i år, per den 4 februari, sammantaget fått order, medräknat den avsiktsförklaring som publicerades den 31 januari, om totalt strax över 10,0 miljoner kronor för leverans jämnt över hela året 2019.

Det framgår av ett pressmeddelande där Ivisys samtidigt uppger att bolaget inte är nöjda med det ekonomiska utfallet för det andra halvåret 2018.

Efter dagens besked återstår att säkra ytterligare minst 10 miljoner kronor i order till fakturering innan utgången av 2019 för att hålla bolagets tidigare publicerade omsättningsmål, vilket kvarstår "som lägsta uttalade målsättning", uppger Ivisys.

"För närvarande, februari 2019, har vi redan inneliggande order som säkrar hälften av vår budgeterade och kommunicerade omsättning på 20,0 miljoner kronor för 2019", säger vd Mikael Sjöholm som samtidigt ser förutsättningar för positiv lönsamhet i det första kvartalet 2019.

Ett antal existerande kunder har utvärderat Ivisys lösningar i kortare eller längre tid. Bolaget förväntar att dessa kunder kommer att placera uppföljningsorder på ett flertal anläggningar löpande framöver.

"Detta har vi sett med senaste ordern till Nobel Biocare, och andra kunder har liknande utökade behov", uppger Ivisys.

Resultatet av verksamheten under 2018 belastades av integrationskostnader, utveckling av AI-komponenter, samt nerskrivning av aktiver i Ivisys Sweden AB for att ha "samma slimmade balansräkning som Ivisys i övrigt".

Detta har enligt bolaget medfört ett negativt resultat för 2018, men samtidigt skapat förutsättning för ett lönsamt 2019 redan under första kvartalet, som prognosen ser ut nu.

Samtidigt konstaterar Mikael Sjöholm att han är långt ifrån nöjd med det ekonomiska utfallet under andra halvåret 2018.

"Utmaningen i att integrera Ivisys unika programvara med Ivisys Sweden AOI-expertis samtidigt som vi måste färdigställa ett antal ingångna, mycket komplexa, utvecklingsprojekt har varit större än vi kunnat föreställa oss", säger vd:n i pressmeddelandet.

Ivisys släpper sin bokslutskommuniké för 2018 den 25 februari.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -