TAGMASTER
NETTORESULTATET FÖLL TILL -0,5 MLN KR 4 KV (Direkt)

2019-01-24 08:48

STOCKHOLM (Direkt) Tagmaster, som handlas på First North och som tillverkar RFID- och trafiksensorprodukter, redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2018 på -0,5 miljoner kronor (7,6).

Rörelseresultatet minskade till -2,8 miljoner kronor (5,0) medan nettoomsättningen sjönk till 44,1 miljoner kronor (57,6).

"Traffic-försäljningen har under perioden utvecklats bra med en tillväxt på cirka 15 procent och med cirka 26 procent på helårsbasis. Vår totala försäljning under kvartalet har varit lägre än föregående år vilket förklaras med att rail-försäljningen varit lägre än under fjolåret då en väsentlig del av Baloghs railförsäljning skedde under fjärde kvartalet (cirka 50 procent av årsförsäljningen)", skriver vd Jonas Svensson i delårsrapporten.

Den totala jämförbara negativa "raileffekten" under kvartalet beräknas till cirka 17 miljoner kronor och för helåret till cirka 22 miljoner kronor. Trots detta är bruttomarginalen enligt Tagmaster-chefen fortsatt på en bra nivå vid cirka 64 procent.

"Tidigare gjorda neddragningar ger resultat och visar sig i en rejält lägre kostnadsnivå", framhåller han.

"Vi har kommit långt i arbetet med integreringen av våra gjorda förvärv och under året har mycket arbete och kostnader lagts på att bygga kostnadseffektiva enheter som framöver ska kunna växa och generera bra lönsamhet. Vi bedömer att detta kommer att resultera i ett väsentligt högre resultat redan under 2019", skriver vd Jonas Svensson.

Bolaget beskriver framtidsutsikterna som oförändrade med goda tillväxtmöjligheter.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


TagMaster B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -