Jupiter Dynamic Bond
Jupiter Dynamic Bond klarade sig väl i fjärde kvartalet till följd av defensiv positionering (Finwire)

2019-01-24 09:35
Jupiter Dynamic Bond gick klart bättre än jämförbara fonder under fjärde kvartalet till följd av fondens defensiva positionering. Det framgår av en månadsrapport.

Högkvalitativa amerikanska och australienska statsobligationer med längre löptider var en av de främsta bidragsgivarna, berättar förvaltaren Ariel Bezalel.

I förvaltarteamets mening finns det fortfarande mycket utrymme för yielderna att falla ytterligare när tillväxtoro börjar prisas in.

Man bedömer vidare att det finns väldigt många risker som talar för en betydligt mer utmanande marknadsmiljö än vad marknaden har vant sig vid under de senaste åren.

Det inbegriper slutet på kvantitativa lättnader, penningpolitiska åtstramningar, avtagande global tillväxt och en cocktail av geopolitiska risker.

Förvaltarteamet avser använda marknadskorrektioner för att hitta attraktiva ingångslägen i tillväxtmarknadsskuld, krediter med kort duration och speciella situationer.

Fonden backade med totalt 1,2 procent under 2018.

De största innehaven vid utgången av året var tre amerikanska statsobligationer.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Jupiter Dynamic Bd L S... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -