Franklin Gold and Prec Mtls A Acc $
Finns attraktiva möjligheter inom guld- och ädelmetaller, särskilt vid ökande guldpris - Franklin Gold and Precious Metals Fund (Finwire)

2019-01-24 09:20
Förvaltarteamet bakom Franklin Gold and Precious Metals Fund ser fortsatt attraktiva möjligheter inom guld och ädelmetaller, särskilt om guldpriset fortsätter att stiga. Det framgår av en månadsrapport.

"Vi tror även att många guldföretag är väl positionerade för att överleva en prisnedgång om det skulle inträffa, samtidigt som de erbjuder en betydande uppsidepotential skulle priserna stiga", kommenterar fondens förvaltningsteam.

De flesta gruvföretagen har bibehållit ett fokus på att förbättra kostnadsstrukturen, skuldbetalningsförmågan och tillgångssidan, vilket bör resultera i förbättrade resultat framöver.

Franklin Gold and Precious Metals Fund A Acc $ steg 6,4 procent i det fjärde kvartalet, vilekt medför att fonden backat 18 procent under 2018. Fondens jämförelseindex har under samma period tappat 10 procent.

De främsta bidragsgivarna under kvartalet var en undervikt mot Goldcorp och övervikt mot AngloGold Ashanti samt B2Gold. På minussidan finns exponering mot Guyana Goldfields, Ivanhoe Mines och Stornoway Diamond.

B2Gold uppges ha utvecklats positivt på flera fronter och redovisade en rekordhög guldproduktion i det tredje kvartalet.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Franklin Gold & Prec M... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -