Consensus Lighthouse Asset A
Consensus Lighthouse Asset ser framför sig ny brexit-omröstning i Storbritannien (Finwire)

2019-01-24 11:27
Consensus Lighthouse Asset gick in i december med ökad aktieandel vilket visade sig vara negativt för avkastningen, men från förvaltarhåll upplever man att portföljbolagen är bra vilket kommer visa sig under de närmsta månaderna. Det framgår av en månadsrapport.

"Vi har i skrivande stund startat året starkt i portföljen", skrivs det i rapporten.

Fondens förvaltningsteam avser behålla deras relativt höga aktieandel i januari, och man tror att volatiliteten kommer att vara fortsatt hög under året. Det resulterar i möjligheter för aktiva förvaltare.

Teamet bakom fonden har en mycket stark tro på en lösning vad gäller handelskriget mellan USA och Kina under det första kvartalet. Vidare ser man framför sig att brexit röstas ned, vilket kommer resultera i en ny folkomröstning i Storbritannien.

Consensus Lighthouse Asset A sjönk 5,7 procent i december, vilket medför att fonden tappat 6 procent under 2018.

De största fondinnehaven per utgången av månaden var Carlsson Norén Macro Fund, Öhman FRN-fond och Simplicity Likviditetsfond med portföljvikterna 11, 7,7, respektive 6,8 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -