SEB Nordamerikafond små och medelstora bolag
SEB Nordamerikafond små och medelstora bolag sjönk 7,7 procent i oktober, sålt PTC (Finwire)

2018-11-22 11:41
SEB Nordamerikafond små och medelstora bolag backade 7,7 procent i oktober, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 8,7 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period stigit 10,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att analysfirman Dun & Bradstreet hade bäst inverkan på fondens relativa utveckling. Förklaringen var beskedet att de tackat ja till ett uppköpserbjudande från ett investerarkonsortium till en kurs som var ungefär 30 procent högre än stängningskursen vid inledande förhandlingar.

Innehavet Reinsurance Group of America steg tack vare en resultatförbättring för tredje kvartalet jämfört med första halvåret till följd av en positiv utveckling i EMEA-regionen och Asien.

På minussidan återfinns innehavet i Ansys föll med 24 procent från toppnivån i september trots att fundamenta beskrivs som oförändrad.

Fonden kompletterade ett antal innehav, såsom Martin Marietta Materials, Ingredion och Signature där kortsiktiga orosmoln överskuggade företagens i övrigt goda förutsättningar. Innehavet i PTC såldes baserat på värderingsnivån.

De största innehaven per utgången av månaden var Steris, Wintrust och Reinsurance Group of America med portföljvikterna 2,8, 2,6 respektive 2,6 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SEB Nordamerika Små oc... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -