STORBRIT
MAY SKULLE VINNA FÖRTROENDEOMRÖSTNING -LIDINGTON (NY) (Direkt)

2018-11-16 14:26

(tillägg: från stycke fem)

STOCKHOLM (Direkt) Premiärminister Theresa May skulle sannolikt vinna en förtroendeomröstning om de konservativa i parlamentet samlar tillräckligt med röster för att väcka en sådan.

Det sade vice premiärminister David Lidington på fredagen, enligt Reuters.

"Om dessa brev skulle komma in, så tror jag att hon skulle vinna och gör det beslutsamt, och hon skulle förtjäna att göra det", sade han.

Den euroskeptiske parlamentsledamoten Steve Baker uppgav på fredagen att de nu är nära att ha tillräckligt med röster för att väcka misstroendeförklaring. För detta krävs minst 48 röster.

The Telegraph rapporterar att euroskeptiska ministrar kommer att träffas nästa vecka för att försöka hitta en gemensam hållning inför Theresa May om att få henne att ändra den kontroversiella "reservlösningen" (backstop).

Enligt förslaget, som stöds av Liam Fox och Michael Gove, skulle formuleringen i reservlösningen ändras så att Storbritannien inte var bundet till tullunionen för evigt.

Det finns optimism om att det kan göras, men om det inte går kommer det bli svårt att få igenom brexitavtalet i parlamentet, skriver tidningen.

Makroredaktionen +46 8 5191 7931, http://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -