Beyond Frames
Börsplus är klart negativa till Beyond Frames nyintroduktion (Finwire)

2018-11-16 13:30
Beyond Frames, som utvecklar spel inom virtual reality och augmented reality, har en pågående nyintroduktion på Spotlight.

"Ytterligare ett VR-bolag som på kort tid söker sig till börsen med en inte särskilt trovärdig strategi. Som huvudägare finns personer kopplade till ett kryptiskt investeringsnätverk som lär ha tjänat hundratals miljoner på handel i Fingerprint Cards", skriver Börsplus i en analys på fredagen.

Börsplus anser att värdet av Beyond Frames tillgångar inte är i närheten av att motivera prislappen på bolaget. Analystjänsten argumenterar för att bolagets strategi att "i princip utgöra en spelfond med inriktning mot spel inom VR och AR" varken är trovärdig eller underbyggd med argument som förklarar varför nyckelpersonerna skulle vara skickliga kapitalförvaltare i spelbranschen.

"Hur långsiktig huvudägarnas plan för Beyond Frames är återstår att se. Men med 30 miljoner kronor investerat finns gott om incitament att hålla högt tempo i pressmeddelandefabriken. Risken finns att detta kan elda på aktien på kort sikt. På längre sikt är vi dock rätt säkra på att Beyond Frames är en aktie man ska avstå från", avslutar Börsplus sin slutsats kring aktien.

Analystjänsten ger Beyond Frames en tvåa i betyg på den sexgradiga skalan för granskning av nyintroduktioner.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -