TOPDANMARK
HÖJER PROGNOS FÖR RESULTAT HELÅRET 2018 (Direkt)

2018-10-22 15:15

STOCKHOLM (Direkt) Den danska försäkringskoncernen Topdanmark höjer resultatprognosen för innevarande helår, framgår i rapporten för det tredje kvartalet.

Den så kallade modellbaserade prognosen för nettoresultatet under innevarande helår dras upp till 1.200-1.300 miljoner danska kronor från 1.050 till 1.150 miljoner.

Bolaget räknar nu med en totalkostnadsprocent, utbetalda ersättningar i förhållande till premier, på 86-87 för innevarande helår (tidigare 88-89). Prognosen inkluderar fortsatt utgifter om 0,5-1 procentenhet till följd av investeringar i digitalisering och automatisering.

Inom skadeförsäkring förväntas en fortsatt positiv tillväxt i premierna, framgår vidare.

I prognoserna är inte så kallade "run-off"-vinster, återfört kapital reserverat till tidigare skador som inte blivit så dyra som initialt förväntat, under det fjärde kvartalet inkluderade.

Totalkostnadsprocenten var 81,6 procent i det tredje kvartalet eller 84,8 procent exklusive run-off. Det gångna kvartalets nettoresultat uppgick till 459 miljoner danska kronor, mot Infront Datas snittestimat om 344 miljoner.

För räkenskapsåret 2019 anger bolaget att en positiv tillväxt i premierna samt en totalkostnadsprocent på 89-90 för "run-off"-vinster.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker i en sammanställning av Infront Data. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.

Malcolm Svensson Rothmaier +46 8 5191 7918

Nyhetsbyrån Direkt


Topdanmark - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -