USA
"BEGRÄNSAD" DIREKT FX-INTERVENTION FRÅN KINA - RAPPORT (Direkt)

2018-10-18 05:40

STOCKHOLM (Direkt) Den direkta interventionen från Kinas centralbank har varit "begränsad" den senaste tiden, men USA är "djupt besviket" på att Kina inte har avslöjat sina interventioner på valutamarknaden.

Det framgår av det amerikanska finansdepartementets valutarapport som publicerades under natten mot torsdagen, rapporterar Bloomberg News.

"De reala växelkursrörelserna under 2018 har generellt sett inte varit i en riktning som skulle främja en mer balanserad global tillväxt. Mest noterbart är att den senaste förstärkningen av dollarn och försvagningen i Kinas valuta skulle, om den håller i sig, skulle förvärra de kvarstående handels- och bytesbalansobalanserna", skriver finansdepartementet i rapporten.

Finansdepartementet skriver att det är viktigt att alla de stora ekonomierna följer den vision som samtliga G20-länder var överens om i mars och de kommer också att nära följa i vilken utsträckning som interventioner från landets handelspartners på valutamarknaden är symmetriska och huruvida länder som väljer att "jämna ut" växelkursrörelser står emot tryck på depreciering på samma sätt som tryck för appreciering.

Makroredaktionen +46 8 5191 7931, http://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -