Sensec
Sensec nära affär och ser listbyte längre fram i tiden enligt vd (Finwire)

2018-10-08 11:23
Säkerhetsbolaget Sensec för i dagsläget diskussioner med ett par intressanta förvärv och en affär kan vara nära. Det säger bolagets vd Michael Pettersson i en webbsändning där han också påpekar att ett listbyte från NGM kan vara ett alternativ längre fram i tiden.

- Vi sitter med fem-sex, ibland sju, bolag i pipelinen som vi bearbetar. Två-tre av dem riktigt hårt. Både från Sverige men även internationellt, säger han.

Bolaget har en uttalad strategi att växa i Norden och tittar därför även på bolag utanför Sveriges gränser, enligt vd:n. Han går inte in på vilka bolag som kan vara aktuella men säger att en affär kan vara i närtid.

- Jag tror att vi ganska snart kan släppa en press release. Vi är i en situation där vi har stärkt vår kassa och har identifierat några bolag som skulle passa väldigt bra, säger han vidare.

Bolaget är i dag listat på NGM, men framöver kan det bli aktuellt med ett listbyte, enligt vd:n.

- Jag tror att vi kan landa ett listbyte längre fram. Men jag tycker inte att det är vår prio denna hösten. Den här hösten är vår prio att få fortsatt bra leverans på våra affärer, fortsätta med bra rapporter och titta på några intressanta förvärv.

Bolaget omsatte 92 miljoner kronor i fjol och siktar i år på en bit över 100 miljoner.

- När vi kommit upp i lite större volym då tror jag att det här bolaget är redo att ta ett sådant strategiskt beslut, sade vd:n.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -