DB Pharma
DB Pharma har inga höga förhoppningar från första försäljningsmånaderna med Drugsson - vd (Finwire)

2018-10-05 11:42
Efter viss försening med att få järntabletten Inofer till Sverige har Double Bond Pharma nu startat en klinisk studie som ska räcka för att bolaget ska kunna sälja läkemedlet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolagets prognos om att få intäkter från produkten under andra halvåret 2018 kommer inte att nås och vd Igor Lokot har låga förväntningar på försäljningen i början.

- Det viktigaste var att bygga en färdig leveranskedja, säger Igor Lokot till Finwire.

Inofer är järntabletter som funnits på den franska marknaden i 20 år och ska i Sverige utvärderas på patienter med samtidig hjärtsvikt och järnbrist. Double Bond tecknade i februari tidigare i år distributionsavtal med Laboratoire XO för Inofer i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Den svenska studien ska enligt Igor Lokot räcka för att kunna sälja läkemedlet på de nordiska marknader där bolaget har rättigheter.

Totalt ska 20 patienter rekryteras och resultaten från studien väntas under första eller andra kvartalet 2019.

I samband med att distributionsavtalet tecknades uppgav Double Bond att de väntade intäkter från läkemedlet redan under tredje eller fjärde kvartalet 2018. Igor Lokot har ingen ny prognos för när intäkter kan väntas men lyfter inte heller fram några större förhoppningar på försäljningen i början.

- Nej, jag har ingen exakt prognos. Men vi hade inte förväntat stora intäkter under 2018. Jag har inte höga förväntningar från första försäljningsmånaderna för Drugssons produkter överhuvudtaget. Det viktigaste var att bygga en färdig leveranskedja och komma ut på nordiska marknaden, kommenterar vd:n.

Den första patienten fick behandling med Inofer-tabletter igår, torsdag. Enligt tidigare pressmeddelande skulle studien ha startats i augusti.

Vad beror förseningarna på?

- Det var många små grejer. Viktigaste var tekniska att få läkemedlet från Frankrike till Sverige, märka det och så vidare, kommenterar Igor Lokot.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Double Bond Pharmaceut... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -