Josab
Josab deltar i upphandling av vattenrening i Etiopien (Finwire)

2018-09-20 10:03
Vattenreningsbolaget Josab Water Solutions efter lyckade tester via bolagets agent Safab nu lämnat in ett anbud i en internationell upphandling avseende rening av järn- och manganhaltigt vatten i Etiopien. Upphandlare är Addis Ababa Water and Sewerage Authority som inbjudit ett antal företag att medverka i upphandlingen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Josabs agent gjorde under 2017 lyckade tester i Etiopien på vatten från borrhål innehållande främst höga halter av järn och mangan. Testerna skedde med en av Josabs Aqualite baserade anläggningar i container, SC100, utan några tilläggsutrustningar. Värdena som uppnåddes i testerna låg klart under gränsvärdena för drickbart vatten.

Upphandlingen avser fem borrhål, alla i området runt Addis Abeba,med avrierande halter av järn och mangan. Alla borrhål i upphandlingen är idag stängda på grund av de höga halterna med tungmetaller. Upphandlingen är uppdelad i en teknisk och en ekonomisk del. Anbuden ska nu utvärderas, och myndigheten har upp till 90 dagar på sig att offentliggöra vilket bud som vinner upphandlingen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Josab Water Solutions - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -