Pareto Global Corporate Bond
Pareto Global Corporate Bond steg 0,6 procent i augusti, minskar i Danske Bank (Finwire)

2018-09-18 13:42
Räntefonden Pareto Global Corporate Bond steg med 0,6 procent i augusti, vilket medför att fonden tappat 1,2 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att fonden har under augusti månad mottagit betyget ESG2, vilket placerar fonden bland topp 4 procent globalt av alla granskade räntefondstrategier av Mercer. ESG-betyget anses vara ett kvitto på fondens processer och en investeringsstrategi som är bärkraftig inför framtiden.

Den globala kreditmarknaden fortsätter att gå i olika riktningar.

"Emerging Markets tappar fart i tillväxt, och flera länder börjar få finansiella problem. Under augusti månad var det särskilt fokus på utvecklingen i Turkiet. USA och Europa visar dock fortsatt styrka, och det speglas i både aktie- och kreditmarknaden, även om handelskrig bidrar till en viss försiktighet", skriver förvaltarteamet.

Nyemissioner i USA och Europa har varit avvaktande under månaden. Den sena sommarledigheten i USA är en stor del av förklaringen. Fonden har deltagit i en nyemission för Islandsbanki, som således fortsätter resan med återhämtningen från HY till numera IG. Teamet bakom fonden minskade under månaden i Danske Bank.

Största emittenter var per utgången av månaden Bergvik, Perstorp och Liberty Global med portföljvikterna 4,0, 3,6 respektive 3,5 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Pareto ESG Global Corp... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -