Pareto Global B
Pareto Global B steg 3,7 procent i augusti, Pandora anses erbjuda hög direktavkastning (Finwire)

2018-09-18 13:44
Pareto Global B steg med 3,7 procent i augusti, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 9,3 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period ökat 17,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att den allmänna tillväxten i ekonomin är fortsatt bra, vilket återspeglas i både tillväxten och högre marginaler. Samtidigt är det ökade räntor, handelskrig, mellanval i USA, trög tillväxt i Europa och hög värdering av FANG/FAANG-aktierna som kännetecknar marknadssentimentet.

De företag som bidrog mest till den positiva avkastningen var Discover Financial Services, CVS Health och Microsoft, medan Pandora, Affiliated Managers Group och IWG var förlorarna under månaden.

Den danska smyckeproducenten Pandora föll tio procent i augusti efter att bolagets andra kvartal visade sig vara något svagare än väntat. Från förvaltarhåll bedömer man att på P/E 8 prisar marknaden in en betydande resultatnedgång de närmsta åren.

"Försäljningen av charms har fallit till mer normala nivåer, och den föll tre procent justerat för engångseffekter i kvartalet. Dock finns det några positiva signaler. "Same store sales" i konceptbutiker var bara ner en procent under andra kvartalet, en förbättring från minus fem procent under första kvartalet. Samma siffror ifrån USA visar igen tillväxt, och Kina ökar tillväxttakten. Online växer 54 procent, och hälften av verksamheten som inte är charms växer 19 procent", skriver förvaltarteamet.

Man uppger vidare att Pandora nu ger åtta procent i direktavkastning och hela 12 procent om man anpassar för inköp av egen distribution.

De största innehaven per utgången av månaden var Microsoft, Prudential och Discover Financial Services med portföljvikterna 7,2, 7,1 respektive 6,3 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Pareto Global B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -