Fidelity Global Financial Svcs A-Dis-EUR
Fidelity Global Financial Services steg 0,4 procent i augusti, Worldpay främsta bidragsgivare (Finwire)

2018-09-18 13:45
Fidelity Global Financial Svcs A-Dis-EUR steg med 0,4 procent i augusti, vilket var betydligt bättre än jämförelseindex som tappade 0,9 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att den globala aktiemarknaden steg i augusti, då handelsspänningar lättades något efter att Trump utannonserat att USA nått en överenskommelse med Mexiko kring Nafta-avtalet.

De främsta bidragsgivarna under månaden var Worldpay, Broadridge och HSBC. På minussidan återfinns Commerzbank, Sberbank och Willis Towers Watson.

Worldpay rapporterade starka resultat för det andra kvartalet samt höjde sin helårsprognos för vinsten, drivet av kostnadsbesparingar, ökade möjligheter inom e-handel och fortsatt styrka vad gäller lösningar för detaljhandelskunder i Storbritannien. Förvaltarteamet bedömer att företaget är väl positionerat för att generera stark vinsttillväxt.

Inför framtiden bedömer man att handelsrelaterad osäkerhet skulle kunna ha en påverkanseffekt på tillväxt och investeringsbeslut. Därför bör investerare ha koll på det geopolitiska området, och fokus från fondens håll ligger på kvalitetsföretag med hälsosamma balansräkningar och goda företagsledningar som handlas till rimliga värderingar.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Fidelity Global Financ... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -