Ålandsbanken Premium 70 Placeringsfond
Ålandsbanken Premium 70 Placeringsfond steg 3,1 procent i augusti, mer positiv makrodata under månaden (Finwire)

2018-09-18 14:00
Ålandsbanken Premium 70 Placeringsfond steg med 3,1 procent i augusti, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 3,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att våren präglades av positiva ekonomiska data, men under tidiga sommarmånader kunde marknaden observera en viss avmattning i ledande indikatorer. Däremot pekar augustidata mot att den begynnande tendensen till inbromsning inte har fullföljts, delger man. Den senaste statistikskörden anses avspegla en stabilisering av tillväxttakter och på sina håll en förnyad acceleration.

Aktiemarknaderna i Norden, Europa och USA visade förhållandevis gynnsam utveckling under månaden, där USA gick i täten. Förutsättningarna för tillväxtmarknader anses vara fortsatt tuffa, där främst risken för utvidgade handelskonflikter tynger regionen.

Augusti var en godkänd börsmånad där Premiumfonderna anses ha utvecklats väl i absoluta och relativa tal. Den positiva avkastningen i Premiumfonderna förklaras främst av övervikten i tillgångsslaget aktier medan räntemarknaden fortsätter att ge en relativt återhållen avkastning.

De största innehaven per utgången av månaden var en S&P 500-future, Ålandsbanken Norden Aktie och Ålandsbanken Europe Value. Portföljvikterna för dessa var 15,9, 13,6 respektive 10,8 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -