Ålandsbanken Premium 50 Placeringsfond
Ålandsbanken Premium 50 Placeringsfond steg 2,3 procent i augusti (Finwire)

2018-09-18 14:20
Ålandsbanken Premium 50 Placeringsfond steg med 2,3 procent i augusti, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 2,6 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att oron för handelskonflikter mellan USA och omvärlden gör sig emellanåt påmind då President Trump höjer tonläget i diskussionen med olika motpartner. Samtidigt känns förhandlingsmönstret alltmer förutsägbart att gå ut hårt, för att sedan kompromissa.

"Även om samtalstonen är högt uppskruvad så ser vi inga tydliga reala effekter i ekonomin. Konjunkturbilden har förblivit stark, främst i USA", skriver förvaltarteamet.

Augusti var en godkänd börsmånad där Premiumfonderna anses ha utvecklats väl i absoluta och relativa tal. Den positiva avkastningen i Premiumfonderna förklaras främst av övervikten i tillgångsslaget aktier medan räntemarknaden fortsätter att ge en relativt återhållen avkastning.

De största innehaven per utgången av månaden var en S&P 500-future, Ålandsbanken Euro Bond och Ålandsbanken Norden Aktie. Portföljvikterna för dessa var 12,7, 10,3 respektive 10,3 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Ålandsbanken Kapitalfö... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -