Ålandsbanken Premium 30 Placeringsfond
Ålandsbanken Premium 30 Placeringsfond steg 1,7 procent i augusti, övertygande rapportsäsong (Finwire)

2018-09-18 14:20
Ålandsbanken Premium 30 Placeringsfond steg med 1,7 procent i augusti, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 1,9 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att aktiemarknaderna i Norden, Europa och USA visade förhållandevis gynnsam utveckling under månaden, där USA gick i täten. Förutsättningarna för tillväxtmarknader anses från förvaltarhåll vara fortsatt tuffa, där främst risken för utvidgade handelskonflikter tynger regionen.

Augusti var en godkänd börsmånad där Premiumfonderna bedöms ha utvecklats väl i absoluta och relativa tal. Den positiva avkastningen i Premiumfonderna förklaras främst av övervikten i tillgångsslaget aktier medan räntemarknaden fortsätter att ge en relativt återhållen avkastning.

Bolagen har levererat en övertygande rapportsäsong vilket blåst liv i investerarnas riskaptit, anser man från förvaltarhåll. Givet rådande låga räntenivåer så är den förväntade avkastningen i räntemarknaden återhållen, och för att hitta avkastning bedöms man därför behöva exponering mot segment med något högre risk.

De största innehaven per utgången av månaden var Ålandsbanken Cash Manager, Ålandsbanken Euro Bond och Ålandsbanken Norden Aktie med portföljvikterna 15,2, 14,6 respektive 10,9 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -