Ålandsbanken Obligation Sverige
Ålandsbanken Obligation Sverige steg 0,4 procent i augusti, läget på tillväxtmarknader utgör orosmoment (Finwire)

2018-09-18 14:00
Ålandsbanken Obligation Sverige steg med 0,4 procent i augusti, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 1,5 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att i augusti rådde det fortfarande spänningar på marknaden på grund av tvister om tullar och andra tariffer.

De ekonomiska indikatorerna i somras har främst stärkt bilden av att den positiva konjunkturen fortgår i både Europa och USA. Läget på tillväxtmarknaderna anses dock från förvaltarhåll utgöra ett visst orosmoment på räntemarknaden.

Under hösten och våren 2019 kommer ECB:s penningpolitik att vara förutsägbar, bedömer man.

"Centralbanken har fastställt sina ränteprinciper så noggrant långt in på hösten 2019 att vi knappast kommer att se några överraskningar", skriver förvaltarteamet.

De största obligationsinnehaven per utgången av månaden var utgivna av Nordic Investment Bank, Kommuninvest och den svenska staten. Portföljvikterna var 21,0, 21,0 respektive 18,5 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -