Ålandsbanken Kort Ränta
Ålandsbanken Kort Ränta var oförändrad i augusti, tror på förutsägbar penningpolitik från ECB (Finwire)

2018-09-18 13:57
Ålandsbanken Kort Ränta var oförändrad i augusti, vilket medför att fonden tappat 0,4 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att i augusti rådde det fortfarande spänningar på marknaden på grund av tvister om tullar och andra tariffer.

"Hoten från båda sidorna fortsatte återigen utan större klarhet om vad som de facto kommer att ske. Jämfört med början av sommaren verkar både räntemarknaden och aktiemarknaden reagera avsevärt mer återhållsamt på hotet om handelskrig", skriver teamet bakom fonden.

Under hösten och våren 2019 tror man att ECB:s penningpolitik kommer att vara förutsägbar. Fed håller sitt nästa möte i slutet av september där marknaderna förväntar sig att räntorna åter höjs med 25 räntepunkter och sedan ännu en gång till i december med lika många räntepunkter.

De största obligationsinnehaven per utgången av månaden var utgivna av European Investment Bank, Kommuninvest och Stadshypotek. Portföljvikterna var 18,8, 13,4 respektive 12,5 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -