Ålandsbanken Euro High Yield
Ålandsbanken Euro High Yield steg med 0,6 procent i augusti, fortsatt positiva utsikter för företag (Finwire)

2018-09-18 14:00
Ålandsbanken Euro High Yield steg med 0,6 procent i augusti, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 0,6 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period backat med 0,3 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet med Jyri Suonpää i spetsen skriver att i augusti rådde det fortfarande spänningar på marknaden på grund av tvister om tullar och andra tariffer. Jämfört med början av sommaren verkar både räntemarknaden och aktiemarknaden reagera avsevärt mer återhållsamt på hotet om handelskrig.

I början av augusti var aktiviteten på nyemissionsmarknaden fortfarande mycket låg. Mot slutet av månaden ökade den och det verkar bli livligt på marknaden i början av september, bedömer förvaltarteamet.

Marknaden för high yield-obligationer klarade sig fortsatt bra och var åter något kriståligare för marknadsvolatilitet än Investment grade-marknaden. Utsikterna för företagen är fortsatt positiva och balansräkningarna historiskt sett starka, bedömer man från förvaltarhåll.

I augusti deltog fonden i SSAB:s femåriga emission, men i övrigt var fondens transaktioner ringa. Man har hållit de kontanta medlen på en relativt låg nivå, cirka 3,5 procent. Fonden lägger fortfarande stor vikt på nordiska företagsobligationer och har hållit durationen låg.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -