Ålandsbanken Dynamisk Ränta
Ålandsbanken Dynamisk Ränta backade 0,4 procent i augusti (Finwire)

2018-09-18 13:58
Ålandsbanken Dynamisk Ränta backade 0,4 procent i augusti, vilket medför att fonden tappat 1,9 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att de ekonomiska indikatorerna i somras har främst stärkt bilden av att den positiva konjunkturen fortgår i både Europa och USA. Läget på tillväxtmarknaderna utgör ett visst orosmoment på räntemarknaden.

"Än så länge har kriserna i Turkiet, Argentina och Venezuela inte spridit sig till andra länder, men risken för en valutakris på tillväxtmarknader liknande krisen hösten 1998 är dock möjlig", skriver teamet bakom fonden.

Aktiviteten på nyemissionsmarknaden var låg fram till de senaste veckorna i augusti. Då inledde dock många företag nyemissioner. Denna trend förväntas vara stark även i september.

Under den gångna månaden sänkte fonden vikten på tillväxtmarknaderna betydligt genom att sälja ETF-investeringar, vilket var den största förändringen i fondens verksamhet. Dessutom har fonden sänkt vikten på amerikanska statsobligationer på grund av relativt höga kostnader för valutasäkringar.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -