Raybased
Raybased tecknar avtal med samarbetspartner som tecknar aktier i riktad nyemission (Finwire)

2018-08-23 15:58
Teknikbolaget Raybased har tecknat avtal med Sustainable Energy Nordic om tjänster inom strategisk marknadsföring och försäljning. Raybased har även beslutat om en riktad nyemission på 0,5 miljoner kronor som tecknas av Sustainable Energy Nordic. Det framgår av ett pressmeddelande.

Raybased intensifierar gradvis marknadsarbetet såväl i Norden som i USA. För att tillföra ytterligare resurser har Raybased slutit ett avtal med Sustainable Energy Nordic om tjänster inom strategisk marknadsföring och försäljning. Sustainable Energy Nordic representeras av Jonas Almquist som tidigare bland annat varit vd för Bergen Energi.

Kapitaltillskottet ska användas för att intensifiera bolagets marknadsarbete. En utökad satsning har påbörjats på den amerikanska marknaden bl a genom samarbetet med Business Sweden i Cleantech Hub och bolaget har under det senaste halvåret genomfört ett antal positiva kundbesök i USA.

"Vår bedömning är att den amerikanska marknaden är mycket mottaglig för Raybaseds teknik och testinstallationer är under diskussion. Vi är därför angelägna om att omgående intensifiera marknadsbearbetningen i USA", kommenterar Lennart Olving, vd i Raybased.

Raybased emitterar 204 000 nya aktier till teckningskursen 2,45 kronor per aktie och Raybased har därefter 13,64 miljoner aktier utestående. Teckningskursen är samma kurs som vid företrädesemissionen i maj 2018. Nyemissionen ska godkännas på en extra bolagsstämma i början av oktober.

"Vi möter ett ökande intresse för Raybaseds koncept och har inte själva tillräckliga resurser att utveckla alla nya affärsmöjligheter. Genom samarbetet med Sustainable Energy Nordic och Jonas Almquist förstärker vi vårt team med en ytterst kvalificerad resurs, som dessutom har ett redan omfattande kontaktnät i branschen", avslutar Lennart Olving.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -