WntResearch
WntResearch övertar patentansökan avseende Foxy-5 (Finwire)

2018-08-21 08:26
Forskningsbolaget WntResearch utnyttjar sin option att överta en patentansökan gällande
förmågan hos Foxy-5 att minska antalet cancerstamceller enligt en tidigare överenskommelse med uppfinnaren. Ett godkänt patent skulle ytterligare bredda bolagets patentportfölj för Foxy-5. Det framgår av ett pressmeddelande.

Allt fler ledande forskare menar att det är cancerstamceller som är orsaken till återinsjuknande i tumörsjukdom efter det att primärtumören avlägsnats och patienterna behandlats med cellgifter. En orsak är att cancerstamceller ”överlever” cellgiftsterapi, en betydande grupp av läkemedel som främst dödar celler under snabb celldelning, skriver bolaget.

"Att Foxy-5 minskar antalet cancerstamceller är en viktig upptäckt eftersom cancerstamcellerna inte är känsliga för dagens behandling. Vår fas 2-studie med Foxy-5 beaktar denna effekt eftersom behandlingen fortsätter också efter att primärtumören avlägsnats. Patentansökan stärker och kompletterar bolagets patentportfölj och blir en viktig del i vårt pågående och framtida arbete att öka bolagets värde", säger Peter Morsing, vd i WntResearch.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

WntResearch - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -