LATOUR
VD PEKAR PÅ EN TVÅSIFFRIG ORGANISK TILLVÄXT 2 KV (Direkt)

2018-08-21 09:01

STOCKHOLM (Direkt) Latours helägda industrirörelse fortsätter växa. Tillväxten sker både via förvärv och organiskt och samtliga affärsområden bidrar positivt.

Det framhåller Jan Svensson i halvårsrapportens vd-ord.

"Orderingången växer med hela 24 procent under andra kvartalet och faktureringen med 20 procent. Rensat för förvärv och valutaeffekter är tillväxten 14 procent i orderingång och 11 procent i fakturering", skriver han.

Han ser tillväxttalen "som ett bevis" på att Latours "enträgna arbete med produktutveckling, försäljning och marknadsföring i bolagen ger god utdelning".

"Sammantaget innebär den starka tillväxten att vi i absoluta tal återigen kan redovisa det bästa kvartalet någonsin med ett rörelseresultat som uppgår till 398 miljoner kronor (297) vilket ger en rörelsemarginal på 13,3 (12,0) procent. Den senaste 12-månadersperioden har vi överträffat samtliga finansiella mål", lägger han till.

Trots orosmomenten i omvärlden rörande handelshinder och ett uppskruvat tonläge mellan olika politiska aktörer, så upplever Latour fortfarande att det råder en stark konjunktur i de flesta marknader.

"Vi märker av vissa negativa signaler i verksamheter eller produkter som levereras till Automotivesegmentet samt en betydande tröghet i beslutsprocesserna avseende större investeringar i framförallt Nordamerika och Kina. Bilindustrin är dock inget betydande segment för oss, men det kan vara en signal som bör noteras eftersom det kan leda till följdeffekter inom andra industrisegment", fortsätter han.

Enligt Jan Svensson fortsätter "sökandet efter lämpliga bolag att addera till gruppen" med "oförminskad styrka".

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Latour B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -