CHROMOGENICS
FÖRVÄRVAR INKRÅMET AV I-WINDOW INTERNATIONAL (Direkt)

2018-08-21 08:41

STOCKHOLM (Direkt) Chromogenics, som är verksamma inom dynamiska glas, har ingått avtal om att förvärva inkråmet av I-window International där patent, varumärke, personal och anbudsvolym om cirka 70 miljoner kronor medföljer.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet av inkråmet planeras till 1 september 2018 till en summa om cirka 4,2 miljoner kronor. Omkring 700.000 kronor av köpeskillingen kommer emellertid att användas av I-window International AB för att teckna 1 miljon nya aktier i Chromogenics till rådande marknadskurs via en riktad emission.

1,5 miljoner av köpeskillingen kommer erläggas vid tillträdesdagen och 2 miljoner kronor är villkorade av uppnådd leverans/fakturering och projektmarginal inom förutbestämd tidsangivelse och nivå.

I-Window marknadsför och säljer en egenutvecklad isolerglasprodukt med unika egenskaper och tillför Chromogenics en statisk solskyddsprodukt som kompletterar bolagets dynamiska glasprodukt Converlight. I framtiden kan även teknologierna kombineras till en gemensam solskyddsprodukt.

I-Window teknologin är patenterad i Sverige och en internationell patentansökan är inlämnad. All produktion och projektinstallationer sker via underleverantörer.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


ChromoGenics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -