CAPIO
SKA SÄLJA FRANSK VERKSAMHET TILL VIVALTO (NY) (Direkt)

2018-08-21 09:21

(Tillägg: på flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Direkt) Capio och Vivalto Santé har träffat ett exklusivitetsåtagande avseende avyttring av Capio Frankrike till Vivalto.

Förvärvet är bindande för Vivalto samt fullt finansierat.

Ersättningen för den föreslagna transaktionen utgörs av ett initialt rörelsevärde om 425 miljoner euro plus en tilläggsköpeskilling avhängig det finansiella resultatet för 2018, upp till ett totalt rörelsevärde om 455 miljoner euro, skriver Capio i ett pressmeddelande.

Nettolikviden beräknas bli mellan 400 och 430 miljoner euro efter avdrag för överförd extern nettoskuldsättning och andra poster inklusive justeringar av rörelsekapitalet uppskattade till totalt 25 miljoner euro.

Om Capio Frankrike inte längre konsolideras i Capio-koncernen skulle det innebära att pensionsskulderna hänförliga till den franska verksamheten utgår ur Capio-koncernens balansräkning motsvarande ett uppskattat värde om 33 miljoner euro.

Likviden från en försäljning väntas delvis användas till att avbetala Capio-koncernens skulder och delvis för återbetalning till aktieägarna, skriver Capio.

"Likviden från transaktionen kommer att stärka Capios kapitalstruktur och väsentligt förstärka ledningens förmåga att leverera i enlighet med Capios strategiska fokus och driva aktieägarvärde inom de mindre kapitalintensiva nordiska verksamheterna", heter det i pressmeddelandet.

Fullföljandet av transaktionen är beroende av vissa villkor, däribland godkännande av Capios aktieägare vid en extra bolagsstämma. Om villkoren uppfylls bedöms transaktionen bli sluförd i slutet av december i år.

Den franska verksamheten står för 35 procent av Capiokoncernens omsättning.

Vidare skriver Capio att det fortsätter att utvärdera alternativ för den tyska verksamheten och avser att intensifiera arbetet med att avyttra den verksamheten med start i början av september.

Sedan tidigare ligger ett bud på hela Capio från Ramsay, som i juli bjöd 48:50 kronor kontant. Capios styrelse har avvisat budet och mediauppgifter har senare angett att ett höjt bud kan komma.

Capio håller en telefonkonferens klockan 9.15 på tisdagen.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -