Bublar Group
Bublar Group genomför riktad nyemission på 20 miljoner kronor (Finwire)

2018-08-21 08:22
Mobilspelsbolaget Bublar Group har beslutat att genomföra en riktad nyemission som tillför bolaget 20,1 miljoner kronor före transaktionskostnader. Styrelsen utnyttjar därmed bemyndigandet från årsstämman att emittera aktier. Bolaget emitterar 6,7 miljoner aktier till teckningskursen 3 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen har tecknats av ett fåtal kvalificerade investerare varav Handelsbanken Fonder, Åhlén-stiftelsen och IKC Fonder är de största med 7,5 miljoner kronor, 5,0 miljoner kronor och 4,0 miljoner kronor vardera. Teckningskursen på 3 kronor per aktie ligger inom spannet för gårdagens handel i aktien. Bolaget har efter den riktade nyemissionen 31,97 miljoner aktier utestående.

Den riktade nyemissionen genomförs för att anskaffa rörelsekapital för att säkerställa marknadsföringsresurser inför lanseringen av spelet Glowing Gloves i september samt säkerställa det bedömda finansieringsbehovet fram till dess att bolagets produkter genererar tillräckliga intäkter i marknaden och kan täcka löpande kostnader. G&W Fondkommission har agerat finansiell rådgivare i samband med emissionen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Goodbye Kansas Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -