BÖRSEN
SMÅ ÄNDRINGAR VÄNTAS I ÖPPNING, STARK RAPPORT AV BTS (Direkt)

2018-08-21 08:47

STOCKHOLM (Direkt) Tisdagen väntas börja med små indexändringar på Stockholmsbörsen, efter att måndagen slutat med en mindre uppgång.

New York-börserna handlades upp något på måndagen efter viss optimism om att framsteg görs för att lösa handelskonflikten mellan USA och Kina. Flertalet av de asiatiska börserna stärktes också under tisdagsmorgonen, medan Australien gick åt motsatt håll med en nedgång bland annat för världens största gruvbolag BHP Billiton efter en rapportbesvikelse.

På råvarumarknaden har oljan stärkts något och även basmetallerna har klättrat.

Strax efter klockan 8.30 var terminerna för ledande index på de stora Europabörserna Frankfurt och London aningen lägre, medan terminen för CAC40 var oförändrad. Förhandeln på IG tydde samtidigt på en öppning omkring oförändrat för OMXS30 i Stockholm.

NCC har fått en order gällande bygge av 50 lägenheter i danska Hellerup. Ordervärdet anges till cirka 520 miljoner kronor.

Astra Zenecas lungcancerläkemedel Tagrissa har godkänts i Kapan för behandling av så kallad EGFR-muterad icke-småcellig lungcancer. Preparatet har sedan tidigare godkänts i Japan för behandling av patienter med annan typ av muterad lungcancer.

Spelbolaget Starbreeze skjuter på lanseringen av spelet OTWD för konsoler till februari 2019, medan lanseringen av pc-versionen enligt bolaget ska ske enligt plan i november i år.

Konsultföretaget BTS har redovisat en nettovinst på 41,3 miljoner kronor i andra kvartalet, att jämföra med 28,3 miljoner motsvarande period i fjol. Även omsättningen ökade och BTS höjer helårsprognosen vad gäller resultatet före skatt, som nu spås bli "väsentligt bättre" än 2017.

Bygghisstillverkaren Alimaks rörelseresultat sjönk till 121 miljoner kronor i andra kvartalet, ned från 156 miljoner motsvarande period i fjol. Nettoomsättningen minskade organiskt med 8 procent.

Omsorgsbolaget Ambea ökade nettovinsten till 75 miljoner kronor under det gångna kvartalet. Omsättningen ökade med 5 procent, men den organiska tillväxten var negativ: -3 procent.

Per Wargéus, sedan 2015 styrelseordförande i Avensia som levererar e-handelslösningar, sålde i fredags 455.347 aktier i bolaget till kursen 12 kronor per aktie. Det totala transaktionsvärdet var därmed nästan 5,5 miljoner kronor.

Athanase Capital, som leds av Stefan Charette, köpte på måndagen totalt 80.460 aktier för 41:87 kronor styck i Alcadon, ett First North-listat bolag som levererar infrastruktur för nätverk. Athanase Capital Partners har efter affären nästan 1,9 miljoner aktier i Alcadon, motsvarande 11,1 procent av aktiekapitalet, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Catena Medias nyblivna vd Per Hellberg köpte i fredags sina första 10.000 aktier i bolaget till en kurs om cirka 109:76 kronor.

SKF har fått en höjd rekommendation av Jefferies, till köp från tidigare behåll. Alfa Laval har sänkts av Pareto till behåll från tidigare köp.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


NCC B - I dag

{point.key}

AstraZeneca - I dag

{point.key}

BTS Group B - I dag

{point.key}

Alimak Group - I dag

{point.key}

Ambea - I dag

{point.key}

Avensia - I dag

{point.key}

Alcadon Group - I dag

{point.key}

Catena Media - I dag

{point.key}

SKF B - I dag

{point.key}

Alfa Laval - I dag

{point.key}

Starbreeze B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -