Avensia
STYRELSEORDFÖRANDE SÅLDE TILL SMÅBOLAGSFOND (Direkt)

2018-08-21 14:39

STOCKHOLM (Fonder Direkt) En småbolagsfond knuten till ett av de större pensionsbolagen var köpare när Avensias styrelseordförande Per Wargéus sålde 455.000 aktier i bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget i vilket fonden inte namnges.

Försäljningen, värd cirka 5,5 miljoner kronor och motsvarande cirka 9 procent av Per Wargéus innehav, rapporterades in till Finansinspektionen på måndagen, varefter Nyhetsbyrån Direkt skrev ett telegram om affären.

"Vi har sedan en tid tillbaka sett ett ökat intresse från institutioner och fonder att komma in som ägare i Avensia. Bolaget ser positivt på detta - både på kort och lång sikt - och när frågan kom för en tid sedan fattade jag beslut att avyttra lite mindre än 9% av mitt innehav", säger Per Wargéus enligt tisdagens pressmeddelande.

"Detta ändrar överhuvudtaget inte min syn på bolaget utan ser fram emot att fortsätta att ta ansvar som huvudägare och stödjer den strategiska inriktning som styrelse och ledning tagit fram", säger han vidare.

Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, som är frikopplad från Direkts övriga redaktion. Materialet kan vara finansierat och framtaget av extern part, vilket i förekommande fall framgår tydligt.

Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt

Fonder Direkt


Avanza Zero - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -