Templeton Emerging Markets Smaller Companies sjönk med 3,9 procent i juni, positiva till småbolagsaktier (Finwire)

2018-07-19 13:56
Templeton Emerging Markets Smaller Companies (acc) USD sjönk med 3,9 procent i juni, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till negativa 6,2 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period backat med 8,4 procent, vilket är sämre. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att mindre småbolagsaktier på tillväxtmarknader sjönk under det andra kvartalet och gick sämre än deras större motsvarigheter. Landsspecifik ekonomisk och politisk oro såväl som en stärkt dollar tyngde tillväxtmarknadsaktier.

De främsta bidragsgivarna under kvartalet var Fila Korea, Baozun och Bajaj Holdings. I den negativa vågskålen återfinns Turk Hava, Redington India och Vincom Retail.

Fila Korea steg kraftigt mot bakgrund av en solid utveckling kring vinsttillväxten, vilket drivs av företagets ansträngningar att stärka den inhemska verksamheten samt Kina-ambitioner. Kinesiska Baozun gick även starkt under perioden som redovisade starka omsättningssiffror såväl som vinstsiffror i sin kvartalsrapport.

Den turkiska aktiemarknaden gick dock sämre i ljuset av stigande inflation, en deprecierande valuta, stigande räntor och politisk oro. Innehavet Turk Hava Yollari som står bakom Turkish Airlines rapporterade en nettoförlust i sin kvartalsrapport, varför aktien backade.

Inför framtiden är fondteamet fortsatt positiva till småbolagsaktier på tillväxtmarknader, som bedöms ha attraktiva värderingar, stark tillväxtpotential på nedersta raden och solid fundamenta.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -