Templeton Emerging Markets A (Ydis) USD
Templeton Emerging Markets sjönk med 3,1 procent i juni, positiva till två brasilianska bankinnehav (Finwire)

2018-07-19 13:55
Templeton Emerging Markets A (Ydis) USD sjönk med 3,1 procent i juni, vilket är något bättre än jämförelseindexavkastningen om negativa 4,1 procent. Fonden har därmed tappat 8,2 procent sedan årsskiftet, samtidigt som jämförelseindex har backat 6,5 procent. Det framgår av en kvartalsrapport för fonden.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att de brasilianska bankerna Itau Unibanco och Banco Bradesco föll efter att strejker påverkat den ekonomiska aktiviteten och sentimentet bland investerare negativt. Man är fortsatt positiva till bankernas långsiktiga vinsttillväxtspotential, givet deras marknadsledande positioner i en koncentrerad bankindustri.

Massmart bidrog negativt till avkastningen under det andra kvartalet, då man vinstvarnade mot bakgrund av sämre försäljning och högre kostnader.

Fondteamet ser framför sig att trots att en stärkt dollar medför motvind för tillväxtmarknader, behöver inte konsekvenserna vara desamma idag. Tillväxtmarknader har starka ekonomier och de flesta ekonomierna har nu rörliga räntor. Påverkansgraden från en stärkt dollar kommer sannolikt skilja sig mellan länder beroende på policyläge och ekonomi.

De främsta bidragsgivarna under det andra kvartalet var Naspers, Fila Korea och Uni-President China. I den negativa vågskålen återfinns Itau Unibanco, Banco Brasdesco och Massmart Holdings.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -