STORA ENSO
RESULTAT I LINJE MED GUIDNING VÄNTAS 2KV - ANALYSER (Direkt)

2018-07-19 13:31

STOCKHOLM (Direkt) Massa- och pappersjätten Stora Enso väntas leverera ett kvartalsresultat i nivå med den guidning som gavs i samband med det första kvartalets rapport.

Bolaget flaggade då för en omsättning "i nivå med eller något högre" än i det första kvartalet, då omsättningen blev 2.579 miljoner euro, samt ett operativt rörelseresultat "i nivå med eller något sämre" än de 369 miljoner euro som redovisades för årets tre första månader.

"Vi väntar oss att Stora Enso ska rapportera ett starkt resultat för det andra kvartalet, trots att kostnaderna för planerade underhållsstopp väntas öka med 40 miljoner euro", skriver Pareto Secutities, en av de mer optimistiska analyshusen, inför rapporten.

Enligt Inquiry Financials prognossammanställning väntas i genomsnitt en omsättning om 2.645 miljoner euro och ett operativt rörelseresultat på 338 miljoner euro för det andra kvartalet.

Ett orosmoment är den knappa tillgången på vedråvara i Norden, något som bolaget redan varnat kan komma att kosta i storleksordningen 10 miljoner euro. Problem uppstod redan i det första kvartalet till följd av den milda vintern och har sedan dess förvärrats. För Billerud Korsnäs, som rapporterade tidigare i veckan, var just vedbristen en klart bidragande faktor till ett resultat som var gjorde marknaden rejält besviken.

Marknaderna har annars varit starka för flertalet av Stora Ensos affärsområden, men hög efterfrågan på såväl massa som på sågade trävaror och förpackningsmaterial.

Rapporten väntas på fredagen den 20 juli, omkring klockan 8.30. En telefonkonferens för media inleds i Helsingfors klockan 10 samt för analytiker och investerare klockan 13.

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Stora Enso R - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -