Brummer & Partners Nektar
Brummer & Partners Nektar backade med 0,2 procent i juni, svårt uppskatta vad amerikansk retorik utmynnar i (Finwire)

2018-07-19 13:57
Brummer & Partners Nektar backade med 0,2 procent i juni, vilket medför att fondens avkastning under det andra kvartalet summerar till 0,1 procent. Det framgår av en kvartalsrapport för fonden.

Fondteamet skriver i en kommentar att huvuddelen av kvartalsresultatet genererades av valutastrategier, där fondens positioner för en starkare norsk krona och starkare US dollar mot euron utvecklades väl. Bidraget från räntebärande strategier var emellertid obetydligt.

Fondteamet kommenterar det pågående handelskriget: "Det är rimligt att anta att varje eskalering av handelskonflikten kommer att drabba övriga världen mer än USA. Följaktligen förväntar vi oss att exportdrivna länder utanför USA kommer att drabbas hårdast vid en ökad konflikt och att tillväxtvalutor försvagas".

Man bedömer att ett problem är att det är mycket svårt att uppskatta vad den fientliga amerikanska retoriken kommer att leda till.

Kina fortsätter arbetet med att göra tillväxten i ekonomin mer konsumentberoende och mindre beroende av investeringar. Insatser görs också för att minska skuldsättningen genom att försvåra för lokala myndigheter att finansiera infrastrukturinvesteringar, delger förvaltarteamet.

"Finanspolitiken är således relativt stram medan penningpolitiken håller på att lättas. Fortsatt höjda tullar skulle påverka tillväxten och bytesbalansen är inte längre positiv", skriver fondteamet i rapporten.

Avslutningsvis kommenterar man Sverige, och förvaltarteamet bedömer att den svenska kronan är fortfarande en av de mest undervärderade valutorna inom G20 av tre skäl, i form av penningpolitiken, fastighetsmarknadsoro och det pågående globala handelskriget.

Man ser framför sig en eventuell kronförstärkning framöver: "Eftersom så mycket negativ information redan finns inprisad i kronkursen, bedömer vi att så snart normaliseringen av räntenivåerna börjar så kommer även kronkursen att följa med".

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -